27. Oktobar 2025, 10:06:39 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Svaštara  (Pročitano 175045 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
cafu
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 40

Bakarni delovi kazana prevrtaca

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #75 Poslato: 26. Januar 2014, 18:59:47 »

Nema potrebe da budete tako bezobrazni, ako nisam bio na forumu ne znaci da se ne bih zahvalio vec da bih se jos vise posavetovao u vezi deflagmatora.
HVALA u svakom slucaju

Ali da nastavimo....
Ovo u (nazovi letecem tanjiru) je jedna pregradica oko koje para obilazi a iznad se sipa hladna ili vruca voda?
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #76 Poslato: 26. Januar 2014, 21:36:20 »

Daj mani se jeftinih trikova i gluposti.
Nisam ja taj koji je ovdje bio bezobrazan i nekulturan, nego onaj ko je postavio pitanje a onda se mjesec ili tri mjeseca nije registrovao na forum da vidi da li je možda dobio odgovor. Trošiti na ovaj način nečiju dobru volju i strpljenje, pa makar to bilo bez neke smišljene namjere, je krajnji bezobrazluk i nekultura. Isto kao kada bi nekoga na ulici upitao da ti objasni kako da dođeš do nekog dijela grada, a dok se taj trudi da ti objasni ti pričaš na mobitel i gledaš u nebo da li će padati kiša.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #77 Poslato: 21. Mart 2014, 21:30:10 »

Oštriiiiimo makaze.... ppooooopravljamo kišobrane i brišeeeeemo trooolove!  Cheesy
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #78 Poslato: 22. Mart 2014, 19:59:53 »

Boss! Na samo jednoj temi u zadnjih 15 dana si u četiri navrata direktno i jasno upozoren na posljedice za ono što radiš i pokušavaš raditi na forumu.
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,1927.msg25838.html#msg25838
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,1927.msg25845.html#msg25845
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,1927.msg25886.html#msg25886
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,1927.msg25998.html#msg25998
Neću te upozoravati i peti put, nego ćeš odmah dobiti najavljenih 30 dana zabrane pisanja na forumu.
Nemoj ni pokušavati postavljati bilo kakvu poruku bez obzira na njen smisao ili besmisao. Budi uvjeren da će u ovom roku svaka biti brisana.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #79 Poslato: 08. April 2014, 22:36:47 »

Kada vam se čini da gubite kontrolu nad svojim životom, kada 24h na dan nije dovoljno, setite se tegle od kiselih krastavaca……i kafe.

Profesor je stajao pred grupom studenata na času filozofije i držao neke predmete iza sebe. Kada je čas počeo, bez reči je podigao veliku, praznu teglu od kiselih krastavaca, stavio je na katedru i napunio lopticama za tenis. Potom je pitao studente je li tegla puna. Složili su se da jeste.

Zatim je profesor podigao kutiju punu kamenčića i sipao ih u teglu. Blago ju je protresao. Kamenčići su se otkotrljali u prazan prostor između loptica. Tada je ponovo upitao studente je li tegla puna. Opet su rekli da jeste.

Sledeća kutija koju je profesor uzeo, bila je puna peska. Kad ga je sipao, pesak je, naravno, ispunio sve preostale šupljine u tegli. Pitao je još jednom je li tegla puna. Studenti su skrušeno odgovorili da jeste. Onda je profesor ispod stola izvadio dve šolje pune kafe i ulio ih u teglu. Kafa je natopila pesak. Studenti su se smejali.

Sada!, rekao je profesor, kada se smeh utišao, hoću da shvatite kako ova tegla predstavlja vaš život. Teniske loptice su važne stvari u vašem životu: vera, porodica, deca, zdravlje i ostalo čemu se veoma predajete. To su one stvari uz koje bi vaš život i dalje bio ispunjen i kada bi sve drugo nestalo.

Kamenčići su ostale stvari koje su važne: posao, kuća.... Pesak predstavlja preostale stvari. Male stvari. Ako napunite teglu samo peskom, nema mesta za teniske loptice i kamenčiće. Isto vredi u životu. Ako potrošite sve vreme i energiju na male stvari, nikada nećete imati mesta za one važne stvari.

Vodite računa o stvarima koje su ključne za vašu sreću. Igrajte se sa decom. Nađite vremena za odlazak lekaru. Izvedite partnera na večeru. Ponašajte se kao da vam je ponovo 18 godina. Uvek će biti vremena da se kuća očisti i urade popravke. Prvo se pobrinite za teniske loptice - stvari koje su vam zaista važne. Utvrdite svoje prioritete. Sve ostalo je pesak.

Jedna je studentkinja podigla ruku i upitala šta je predstavljala kafa. Profesor se nasmejao: „Drago mi je što ste to pitali. Nju dolevam, kako bih vam pokazao, da bez obzira koliko mislite da vam je život pun, uvek ima prostora za šoljicu kafe sa prijateljem.“

Molim vas, podelite ovo sa nekim prijateljem. Ja jesam,... ovaj put sa „virtualnim“.  Smiley
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #80 Poslato: 12. Jul 2014, 12:07:25 »

Odrzavanje temperature vode na vrhu tabarke sam resio,...
Thumb Ovo je za ilustraciju i opis u poruci, a za tvoju namjeru i ne samo namjeru  Smiley dobivanja izuzetnog kvaliteta nemam dovoljno slikovitog smajlija, odnosno nemam šta novo reći jer mi je odavno poznata. Osim možda iskoristiti priliku i prenijeti svoj lični utisak iz ekstremnog kontrasta zadnjih par poruka na forumu, odnosno pravljenja rakije i „rakije“. Nekima očito ni mjesec nije dovoljno daleko a neki još nisu rasčistili ni sa šećerom. I za jedne i za druge sigurno da ima mjesta na forumu. Samo opušteno, tolerantno i korektno, po potrebi i argumentovano, u bilo čemu što se napiše. Sve suprotno od toga, kao i mlaćenje prazne slame, flejmanje i sl. definitivno brišem bez obrazloženja.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #81 Poslato: 12. Jul 2014, 15:26:51 »

Nisam citao Dalibora Milosavljevica (iskreno ne znam ni ko je  Smiley )...
Al me krenulo danas. Sad i tebi ovo Thumb i opet ne zbog ispravnog stava ili poznavanja materije jer znam da nije jedino, nego zbog stila u davanju odgovora bez obzira na nesuvislost pa i licemjernost prethodno napisanog u citatu.
Citat
Vocu secer prija.  Bez obzira sto ce se uvijek naci strucnjak koji ce reci da on NIKAD  ne dodaje secer i da mu je vrhunska rakija.
Ovakve rečenice očito proističu iz sveprisutne škole najbezočnije manipulacije masama, u očuvanju vladavine,... „ega“, i ničim utemeljenih izjava ili misli.
Sačuvana

vinobran64
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #82 Poslato: 04. Avgust 2014, 23:46:13 »

Jesam li ja nesto pogresio prilikom kucanja ili mi je neko obrisao deo poruke?
Molim za odgovor
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #83 Poslato: 04. Avgust 2014, 23:56:38 »

Normalno da je brisano i napisano u dnu poruke i zašto. Nemoj drugi put raditi ono što je neprimjereno jer brisat ću cijelu poruku. Ako ne znaš zašto nije ni bitno, znam ja. Ne boj se za objektivnost, rijetko to radim. Samo u specijalnim prilikama.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #84 Poslato: 05. Avgust 2014, 23:42:23 »

@vinbran, ti baš uporan. Ponovno sam ti brisao isti sadržaj i opet ću ako bude trebalo. Između ostalog neću dozvoliti da se na temi rakija od kajsije piše o bilo kakvom dodavanju aroma pogotovo u formi kojekakvih zaključaka. Svejedno je da li to uradio šetanjem kajsija kroz destilovanu vodu ili direktno sipao kupljeni ekstrakt od kajsije u rakiju.   

Sačuvana

vinobran64
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #85 Poslato: 06. Avgust 2014, 12:19:24 »

Zamolio bih urednika da mi odgovori sta nije bilo u redu sa mojom porukom pa je deo obrisan. Da li sam necim prekrsio pravila foruma ili je nesto drugo u pitanju?
Hvala
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #86 Poslato: 06. Avgust 2014, 12:53:14 »

Već sam napisao, iznad, i samo treba pročitati.
A inače masovno ima i drugih stvari koje ovaj put nisu bitne, sve dok priča funkcioniše. Pravit ćemo se da ih nema.  Cheesy
Sačuvana

jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Starost: 58

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #87 Poslato: 10. Avgust 2014, 15:36:00 »

Citat
Ko to stalno pokušava da popravi ugled bistrici, ne vredi njegov ugled ne vredi nula, već minus jedan, mera mu je PM (preparatorni minus), ne bavite se sizifovskim poslovima.
Ako uspes da procitas pre nego sto bude obrisano....

Posto me javno prozivas, a znam da znas,javno cu ti i odgovoriti- to sam ti JA!

E pa ovde nisi ni ti direktor,isto kao sto nisam ni ja!
Ovde si samo clan foruma- isto kao i ja!
Ovde na forumu ima pravila postavljene od administratore i urednike koje MORA da postujes,isto kao i ja!
Kad te urednik ili administrator upozori da se drziz do pravila onda to i uradis, isto kao i ja!Dopalo ti se ili ne!
Ako ti se to ne dopada,napustas teren isto kako sto sam uradio i ja na drugim forumima!

....a i ne razumem zasto @dioda nas clanove foruma i urednike ne "zastiti" dosada i tolerise tvoje "delenje" pravde na forumu,jer ovo sto ti radis, nesme nijedan od clanova da ima pravo da radi!
Sačuvana

Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Starost: 58

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #88 Poslato: 10. Avgust 2014, 20:14:11 »

Citat
Ako ti se stvarno ne sviđaju pravila odstupi. Pravila na koja se pozivaš nisu nigde objavljena, to su samo pojedinačna mišljenja.
Ja nemam problema sa pravila foruma,ali imam problem sa pravilima koje pokusavas nadmeci ti...
Citat
U Šumadiji niko ne pravi rakiju bez šećera, za svoje potrebe.
To mislis ti.Ja bar znam dvojica....
A i neznam ni ko ti brani da stavljas...
Citat
Nema prava ni jedan urednik da to zabrani.
E ovde se i ja slazem stobom. Nema prava da zabrani i ne zabranjuje ti to niko, samo sto urednik ne dozvoljava da ovdje pises o prevare i da "uljepsavas" to do mjere kao da je to normalno ili potrebno!
Citajuci druge forume o rakiji, mogu da ti potvrdim da je ovaj nas forum "SVEOVINU"za njih- Bundesliga!!
A veliku zaslugu za to ima, pored nas mnogo ostalih, urednik @bistrica!
Jer je samo on napisao kako se pravilno mora izvesti vrhunska destilacija i objasnio zasto je to tako!
Citaj i uvideces...
Citat
Može se u Ministarsrvu zalagati da se budući Pravilnik o tome drugačije odredi.
Do tada on ide u PM, a ti kako hoćeš, brani ga ili ga pusti.
...e ovo necu stvarno da komentarisem.... Smiley

Lep pozdrav i od mene.
Sačuvana

Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #89 Poslato: 10. Avgust 2014, 22:57:32 »

Pod 1. Svaka poruka "banovanog" člana jeste i biti će brisana, to je valjda jasno.
Pod 2. Samo zbog otklanjanja eventualnih nedoumica onih koje ovakve stvari ne zanimaju previše. Zakonom i svim pravilnicima je strogo zabranjena upotreba šećera u fermentaciji voća namijenjenog za pravljenje voćnih rakija.
Pod 3. Ako se u fermentaciji upotrebljava šećer onda tako dobiven proizvod destilacijom može i mora nositi neki drugi naziv, a ne može se ni u kom slučaju nazivati voćnom rakijom (šljivovica, kajsijevača, jabukovača i sl.),
Pod 3. Nikom nije zabranjeno da bilo šta piše, na temama ovog foruma. Ako hoće može i o postupku sa upotrebom šećera, ali ne može na temama o voćnim rakijama nego za takve stvari postoji posebno otvorena tema: Šećeruše i ostali destilati, i
pod 4. Valjda je iz sve dosadašnje priče na ovom forumu vidljivo da na svim temama ni jedno iole dobronamjerno pitanje nije ostalo bez najčešće izuzetno ili jako kvalitetnog odgovora, čak i u situacijama kada je ta dobronamjernost pomalo i upitana, kao što je između ostalog posljednja situacija sa pekarskim kvascem i naknadnim jako upitnim komentarima na dobiveni odgovor. Dakle nema nikakvog razloga za šikaniranje bilo koga. Ako je neko u bilo kakvoj dilemi ili zabludi neka slobodno pita i sve će biti u redu, osim kada pitanje ili diskusija postane bespredmetno i totalno neutemeljeno proseravanje...

Sačuvana

Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.203 sekundi sa 23 upita.